Here are the Main Pros and Cons of Ceramic Tile Flooring in Homes

Keramische tegels kunnen de enige vorm van vloerbedekking zijn die in elke kamer van uw huis kan worden gebruikt. Het wordt vaak gebruikt in badkamers en keukens, maar ook in gangen, open haarden en andere verkeersruimtes.

Als Amazone-assistent verdien ik mijn geld door kwalificerende aankopen.

Echter, in veel huizen, vooral in warme klimaten, worden keramische tegels gebruikt in slaapkamers en woonkamers. Dat betekent dat je niet fout kan gaan met keramische tegels.

Keramische tegels staan bekend om hun duurzaamheid, lage onderhoudskosten en weerstand tegen vocht. Ze hebben een hard, ongevoelig oppervlak dat niet kleeft en geen stof, vuil en pollen aantrekt.

Bij het leggen van de tegels zijn ze gemakkelijk te verwijderen en kunnen ze gemakkelijk worden afgeveegd met een spons of dweil. Het harde oppervlak van keramische tegels betekent echter dat het in sommige situaties niet werkt.

In dit artikel leert u alles wat u moet weten over keramische tegels en de voor- en nadelen van dit vloermateriaal.

Keramische tegelproductie

In de oudheid werd het aardewerk op een eenvoudige manier van klei gemaakt. Een goed voorbeeld is aardewerk aardewerk, dat werd gemaakt door het bakken of branden van de klei in een oven bij lagere temperaturen (ongeveer 1400 graden Fahrenheit), in vergelijking met de 2300 graden Fahrenheit en hoger die vandaag de dag worden gebruikt om tegels te maken.

Moderne keramische productietechnieken stellen fabrikanten in staat om materialen te produceren die op verschillende manieren kunnen worden gebosseleerd of bedrukt.

verschillende soorten tegels

Massieve tegels kunnen worden gemengd, op elkaar afgestemd of geaccentueerd volgens individuele patronen of ontwerpen. Ze kunnen ook worden afgedrukt om het uiterlijk van vele natuurstenen en hardhoutsoorten te reproduceren. Daarnaast kunnen de tegels zelf worden gevormd of gesneden in planken, rechthoeken en andere vormen.

Hoewel keramische tegels verschillen in de gebruikte materialen, afwerkingen en toepassingen, hebben ze een gemeenschappelijk productieproces. Hier vindt u een korte beschrijving van het productieproces van keramische tegels.

1. Mijnbouw

Hier worden de grondstoffen gewonnen. De grondstof is meestal een mengsel van mineralen en klei.

2. Mengen en monteren

Het mengsel van mineralen en klei wordt omgezet in een halffijn poeder. Vervolgens wordt water toegevoegd om een nat slib met een modderige consistentie te produceren.

Het slib wordt vervolgens in een grote droger gepompt. Het resultaat is een fijn kleipoeder met de textuur van warm fijn zand.

3. Klik op

Dit is de fase waarin de tegel de vorm vormt. De fabrikant drukt de klei om de gewenste tegelvorm te verkrijgen. Er is nog een andere methode, extrusie, die de persstap kan vervangen.

Hierbij wordt het kleimateriaal door de mal geperst in de gewenste vorm in plaats van dat de tegels worden geperst. De verdichte of geëxtrudeerde tegels worden vervolgens gedroogd om een deel van het vocht te verwijderen.

4. Beglazing

Dit is een stap voor tegels die moeten worden geglazuurd, dus degenen die dit proces niet overslaan en direct naar de oven gaan. Beglazing bestaat uit het gieten van een glazuur, een vloeistof bestaande uit frit (een glasderivaat) en kleurstoffen, hetzij rechtstreeks op de tegels, hetzij door het aanbrengen van een hogedrukspuit.

5. Ontslag

De afgewerkte keramische tegels worden in een oven gebakken op ongeveer 2.000 graden Celsius.

Keramische tegels PEI Examens

Het is belangrijk om op te merken dat de meeste fabrikanten van keramische tegels een systeem voor het scoren van tegels hebben om de algehele sterkte en duurzaamheid van de tegel te evalueren.

Het Porcelain Enamel Institute (PEI) geeft de volgende beoordelingen:

  • Klasse 0: Geschikt voor wanden en mag niet op de vloer worden geïnstalleerd
  • Klasse 1: Geschikt voor licht belaste gebieden, zoals. B. Gastentoiletten
  • Klasse 2: Geschikt voor middelzware slijtagegebieden waar weinig slijtage optreedt.
  • Klasse 3: Geschikt voor middelgrote tot grote verkeerszones zoals keukens en badkamers.
  • Klasse 4: Omdat ze erg hard zijn, zijn ze ideaal voor residentiële vloeren of zelfs lichte tot middelzware commerciële ruimtes met veel verkeer.
  • Klasse 5: Geschikt voor bijna elk pand, maar vaak te vinden in drukke winkels en commerciële panden.

Door zijn veelzijdigheid blijft de keramische tegel een van de meest populaire vloermogelijkheden op de markt.

Maar voordat u besluit om keramische tegels te kopen, is het belangrijk om zowel de voors en tegens te begrijpen om u te helpen beslissen of het echt de optie is die u zoekt.

Tegel

Voordelen van keramische vloertegels

Er zijn een aantal voordelen aan het kiezen van keramische tegels voor uw huis, zoals weergegeven in de onderstaande tabel:

Gemakkelijk te onderhouden

Een van de belangrijkste eigenschappen van keramiek is dat het extreem hard is en daardoor gemakkelijk te reinigen en te onderhouden.

Als er vuil, vlekken of vloeistoffen aanwezig zijn, bezinken ze gewoon op het oppervlak zonder dat ze worden geabsorbeerd. Ze zijn dus gemakkelijk af te vegen of schoon te maken. Daarom geven veel mensen de voorkeur aan keramische tegels in hun keuken en badkamer.

Waterbestendigheid

Een andere belangrijke eigenschap van keramiek is de weerstand tegen water. Meestal zit er een beschermende laag op het materiaal, waardoor het waterdicht en vuilafstotend is.

Dit is ook zeer belangrijk in keukens en badkamers omdat keramische tegels veel langer meegaan dan andere soorten materialen. Keramiek is ook bestand tegen hoge luchtvochtigheid en hoge temperaturen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat het in de hete zomermaanden minder wordt.

Permanent

Zoals gezegd is keramiek hard en scheurvast. Als u een kwaliteitsvolle installatie krijgt, kan de tegel tot 20 jaar of meer meegaan, zeker als u er goed voor zorgt.

En als een tegel breekt, misschien als gevolg van een harde klap, is het meestal gemakkelijk om hem te vervangen. Op deze manier kunt u uw totale kosten verlagen, omdat u de tegels niet regelmatig hoeft te vervangen.

Winstgevendheid

Over kosten gesproken: Tegel is over het algemeen betaalbaar voor de meeste mensen. In de meeste gevallen kosten keramische tegels tussen de 3 en 10 dollar per vierkante meter.

Het is aanzienlijk goedkoper dan andere oplossingen, zoals hardhouten vloeren. Bovendien, als u hoogwaardige keramische vloertegels in uw huis gebruikt en deze op de juiste wijze installeert, zullen ze de waarde van uw woning een leven lang verhogen.

Allergenenbestendigheid

Door hun harde oppervlak trekken keramische tegels geen allergenen aan zoals pollen, stof, vuil en schimmels. En als ze op de tegels aanwezig zijn, zijn ze gemakkelijk te detecteren en te verwijderen.

Dit is goed nieuws voor gezinnen met een familielid met allergieën of astma. Keramische tegels zijn een uitstekende optie voor mensen die hun huiselijke omgeving vrij willen houden van schadelijke allergenen of irriterende deeltjes die in de lucht zweven.

Soorten en kleuren

Zoals eerder vermeld, zijn er verschillende vormen, kleuren, stijlen, enz. mogelijk bij het maken van tegels, dus u moet ervoor zorgen dat u de beste optie voor uw eigen stijl vindt.

Tegels

Tegen keramische tegels

Hoewel er veel redenen zijn om te kiezen voor keramische tegels, zijn er ook enkele nadelen die u moet overwegen:

Koud

Het harde, stevige oppervlak van keramische tegels slaat de warmte niet goed op door hun ontwerp. Dit betekent dat ze gemakkelijk kunnen bevriezen in de winter.

Als je ze overal in huis hebt, bijvoorbeeld B. in de slaapkamer, zullen je voeten elke keer als je ‘s ochtends over het oppervlak loopt een schok krijgen.

Dit is een belangrijke factor om te overwegen, vooral als je van plan bent om de platen op een openbare plaats te plaatsen waar mensen voor lange tijd zullen moeten staan.

Het voordeel is dat het aangenaam is om tijdens de hete zomermaanden op een koele ondergrond te lopen. U kunt de vloer ook eenvoudigweg bedekken met vloermatten op plaatsen waar mensen vaker opstaan.

Schuiven

Hoewel keramische tegels gemakkelijk te reinigen zijn op een harde ondergrond, zijn ze niet ideaal voor ruimtes waar veel vocht aanwezig is.

Keramiek is vrij glad, en als je het installeert in gebieden met veel verkeer, wil je ongelukken vermijden als dat mogelijk is.

Vermijd daarom de installatie op plaatsen waar vaak vloeistof of water op de grond wordt gemorst, omdat dit letsel kan veroorzaken. U moet bijvoorbeeld vermijden dat u ze in openbare sanitaire ruimtes gebruikt.

Moeilijkheidsgraad E. coli

Terwijl de meeste keramische vloertegels standaard geglazuurd zijn, zijn er ook ongeglazuurde keramische tegels op de markt, zoals B. de traditionele Saltillo-tegel.

Als u ongeglazuurde tegels koopt, moeten deze worden verzegeld om het oppervlak te beschermen tegen eventuele vloeistoffen.

De voegen tussen de tegels kunnen bijzonder gevoelig zijn voor vocht, dus er moet op worden gelet dat ze goed worden afgedicht.

Anders kan water diep in de tegels doordringen, wat niet alleen de installatie verzwakt, maar ook kan leiden tot schimmelvorming. Dit kan in de toekomst tot ernstigere problemen leiden.

Nu je de voor- en nadelen van keramische tegels kent, laten we eens kijken naar wat het meestal kost om keramische tegels te kopen en te installeren.

Kosten van keramische vloertegel

Ondanks de groeiende populariteit van andere vloerbedekkingen zijn keramische tegels vandaag de dag nog steeds populair op de markt.

Veel huiseigenaren houden van de look en feel of shine die ze creëren, waar ze ook gebruikt worden. Bekijk echter, voordat u een aankoop doet, onze kostengids hieronder.

Gemiddelde materiaalkosten voor keramische tegels:

– De gemiddelde minimale kosten van een sectie zijn ongeveer $2 tot $3 per vierkante meter.

– De maximale gemiddelde kosten van een sectie zijn ongeveer $7 tot $10 per vierkante meter.

Wanneer u van plan bent om tegels te installeren, zijn er enkele extra kosten te overwegen voor de kosten van de tegels zelf.

Tenzij het bijvoorbeeld om een doe-het-zelf project gaat, zullen de arbeidskosten waarschijnlijk hoger zijn dan de materiële kosten.

Normaal gesproken kost een project van 500 vierkante meter een paar honderd dollar tot meer dan 5.000 dollar, afhankelijk van het project.

U moet ook ongeveer $500 tot $600 begroten voor speciale gereedschappen en materialen die nodig zijn om het project te voltooien.

Onderhouds- en reparatievoorschriften voor keramische tegelvloeren

Het voordeel van keramische tegels is dat ze relatief weinig onderhoud vergen. De ondoordringbaarheid van tegels voor water en de meeste vlekken verklaart waarom ze vaak de voorkeur krijgen voor natte ruimtes zoals keukens, badkamers en toiletten. Stof, vloeistoffen en vlekken worden op het oppervlak afgezet, waardoor het gemakkelijker te reinigen is.

Routinematig tegelonderhoud beperkt zich niet tot het opzuigen of vegen met een zachte borstel om het oppervlak vrij te houden van vuil en puin.

In het geval van vlekken kunt u allerlei zeer effectieve reinigingsoplossingen gebruiken om ze te reinigen zonder het risico te lopen de tegels te beschadigen.

Bij ongeglazuurde keramische tegels moet de voeg altijd schoon worden gehouden. Vuile voegen leiden vaak tot vuile en lelijke vloeren.

Bovendien is de voegkit poreus en absorbeert gemakkelijk vet, vuil en andere materialen. Cementspecie kan worden besproeid met een in de handel verkrijgbare voegmiddelreiniger of er kan een milde bleekoplossing worden gebruikt.

Voor diepe vlekken laat u de reiniger ongeveer 10 minuten weken en schrobt u vervolgens de gewrichten met een kleine borstel of tandenborstel.

Als u weet hoe u uw keramische vloertegels goed kunt reinigen en onderhouden, zullen ze er nog vele jaren mooi en nieuw uitzien.

Porseleinen Tegel vs. Keramische Tegel

Porselein en keramische tegels zijn vaak moeilijk te onderscheiden omdat ze gemaakt zijn van zeer vergelijkbare materialen en processen.

Er zijn echter enkele verschillen tussen de twee. In het algemeen is porseleinsteengoed structureel harder dan keramische tegels en biedt het een grotere ontwerpvrijheid.

Terwijl beide bestaan uit klei en natuurlijke mineralen die in een oven worden gebakken, is de klei die wordt gebruikt voor het maken van porseleinsteengoed meestal zuiverder en fijner.

Keramische en porseleinen tegels kunnen worden gebruikt op wanden, aanrechtbladen, plafonds, achterwanden en douches, maar keramiek is vooral bedoeld voor gebruik binnenshuis, terwijl porselein zowel binnen als buiten kan worden gebruikt.

Dit komt omdat keramiek een hoger vochtgehalte heeft, waardoor het vatbaar is voor ontdooiing en daarmee voor vorstscheurtjes. Het lage vochtgehalte van porselein vermindert de kans op barsten.

Porselein is qua kosten aanzienlijk duurder dan keramiek. Het is ook moeilijker en dichter dan keramiek, wat een probleem kan zijn tijdens de installatie.

Porselein is veel moeilijker te snijden, vooral als het gaat om complexe vormen. Keramiek is daarom de beste keuze voor doe-het-zelvers, omdat er minder speciaal gereedschap voor nodig is. Keramiek is ook ideaal voor onregelmatig gevormde gebieden die veel speciale sneden nodig hebben.

You May Also Like